Тук ще отриете отговорите на някой от най-често задаваните въпроси от крайни клиенти и начинаещи дистрибутори.

1. Каква е разликата между ФЛП и другите производители на продукти от Алое Вера?

Форевър Ливинг Продъктс притежава световен патент за производство и стабилизиране на Алое Вера гел. Тези технологии са се наложили толкова сериозно,че ФЛП владее 90% от световния пазар на Алое. Листата на Алое Вера се обелват и се преработват без излишната външна обвивка. По този начин се отстранява нуждата от филтриране, което води до загуба на жизнено необходимите съставки на растението. Така добитият пресен гел от Алое Вера се стабилизира с естествени (витамин С и Е) и близки до природата съставки(лимонена киселина и натриев бензоат, който се съдържа в много видове горски плодове). Чрез тази патентована технология се осигурява добро качество дори след транспортиране и престой в склад.

2. Как така Алое Вера помага при толкова много болести и проблеми със здравето? Можем ли да кажем, че е чудотворно растение?

Алое Вера може да се прилага при болести само от лекари и лечители. Нашите продукти с Алое Вера са хранителни добавки, които се прилагат отлично за профилактика на организма. С продуктите от Алое се възстановяват резервите от жизнено необходими вещества в организма и по този начин се засилват защитните му функции. С един здрав и силен организъм рисковете от заболяване са много по-малки.

3. В някои книги пише, че Алое не трябва да се дава на бременни жени, майки кърмачки или малки деца или трябва да им се дава само две до три седмици?

Тук най-вероятно става дума за медицинското Алое. По-рано Алое Вера се е прилагало във формата на концентриран прах като очистително средствво. В тази форма вече не е прието да се предлага в аптеките, поради различни странични ефекти. В днешно време соковете и геловете от Алое Вера, които се предлагат на пазара не би трябвало да съдържат алоин и емодин(от кората на листата) и съответно нямат разслабителни свойства. Гелът от Алое Вера на ФЛП може свободно да се предлага като хранителна стока и да бъде употребяван от настоящи или бъдещи майки, както и от деца.

4. Колко стока трябва да закупя, когато започвам своя самостоятелен бизнес с ФЛП?

Първоначалната покупка е на стойност на минималната заявка за покупка от дистрибутори, а именно 45 евро.(не по-малко от 88.00 лв) Закупуването на един от комбинираните пакети ви дава възможност да достигнете веднага ниво Асистент Супервайзор .

 5. Kои са клиентите на Форевър Ливинг Продъктс? На кого мога да предложа продуктите?

Клиенти са всички хора, които се хранят здравословно и искат да запазят своето здраве. Всички, които си мият зъбите, грижат се за тялото си или желаят да направят нещо повече, за да бъдат красиви. Като дистрибутор, вие ще се обръщате към частни лица, но имате право да предлагате продуктите и на салони и центрове за услуги в областта на спорта, фитнеса, козметиката и природните лечения.

6. Мога ли да продавам продуктите на ФЛП в магазини и аптеки?

Не. Това не само е в разрез с фирмената политика, но е и в ущърб на работата на всички дистрибутори. Фирмената политика гласи: “ Дистрибуторите не трябва да допускат литература или продукти на Дружеството да бъдат продавани или да се излагат в магазини за продажба на дребно. Дистрибутори, които работят в сферата на услугите,фризьорски салони, козметични салони или здравни центрове са изключение и им се разрешава да излагат и продават продукти в своите офиси, магазини или центрове. На тези дистрибутори обаче не се разрешава да рекламират Дружеството или неговите продукти чрез поставянето на външни реклами или излагането им във витрини. Продуктите могат да бъдат рекламирани и предлагани чрез дегустация в ресторанти.” При подписването на дистрибуторски договор всеки се задължава да спазва Фирмената политика на ФЛП. Всяко нарушение на нейните правила може да доведе до отнемане на статут или изключване от фирмата с всички произтичащи от това последствия.

7. Трябва ли да продавам продукти “от врата на врата”?

Само ако желаете. Това не е нито най-приятният, нито най-печелившият начин за работа в мрежовия маркетинг. Много по-добре е да използвате това време за изграждане и развиване на ваша мрежа.

8. Какви рекламни материали мога да използвам в своята работа?

Само тези, които са одобрени от ФЛПБ и се продават в Продуктовия център на фирмата. Те трябва да се използват изключително за продуктови и бизнес представяния сред новите клиенти и кандидат дистрибутори и не бива да бъдат излагани и продавани в търговската мрежа. Ако желаете да ползвате материал, който не е издание на фирмата, трябва да го представите за одобрение в офиса на ФЛПБ.

9. Мога ли да рекламирам продуктите на ФЛП по медиите?

Според фирмената политика на компанията, всяка реклама трябва да се съгласува с Управляващия директор на ФЛПБ.

10. Пирамида ли е мрежовият маркетинг?

Mного хора си задават този въпрос, имайки предвид спечелилите си лоша слава незаконни организации за ограбване на наивници. Мрежовият маркетинг е законна форма на търговия, тъй като имаме реално производство, закупуване и консумиране на стоки и услуги, а комисионните се получават заедно с печалбата на фирмата. В мрежовия маркетинг всички работещи имат реална възможност да достигнат върха. Във фалшивата пирамида зад всеки успял да спечели пари, стоят много хора, които са изгубили своите пари.

11. Как да различим законната компания от фалшивата пирамида?

Ако срещу вашите пари реално получавате стоки или услуги и комисионните ви са процент от оборот, формиран от закупуване на реални стоки и услуги от мрежата под вас, няма защо да се безпокоите – вие няма да загубите пари, може само да спечелите.
Ако срещу вложените от вас пари получавате само обещания за печалби, защото ще доведете други хора, които да вложат парите си – бягайте далеч.
Форевър Ливинг Продъктс е компания с над 35-годишна история. Тя работи в повече от 155 страни по света, сред които е и България. Продуктите на фирмата са с доказани качества и притежават множество сертификати. В България продуктите притежават санитарни разрешителни за внос и продажба в страната, за което всеки заинтересуван може да направи справка в ХЕИ.

12. Коя компания за мрежов маркетинг да избера, за да работя?

Основното е да се запознаете подробно с маркетинговия план на фирмата.Ето част от предимствата на маркетинговия план на ФЛП :
1. Включването е безплатно и няма такси за пререгистрация.
2. С един договор участват и двамата съпрузи, а наградите и признанията от фирмата са и за двамата.
3. Не са необходими финансови инвестиции – не съществува финансов риск.
4. Квалификациите се извършват в два последователни месеца.

5. Веднъж постигната квалификация никога не се губи – растежът е само нагоре.
6. Изградената мрежа е завинаги и се унаследява.
7.ФЛП дава най – високия процент за печалба от продажби на дребно – 43%.
8.Бонусите се пресмятат върху клиентската цена на продуктите.

9.Дава се възможност за обучение на дистрибуторите.
10.Ако клиентът не е доволен от продукта,може да го върне и да си получи парите обратно.
И много други предимства,които ще откриете във Фирмената политика и маркетинговия (компенсационен) план на ФЛП. Потърсете тези материали в продуктовия център на ФЛПБ.

13. В мрежовия маркетинг не работя ли за тези над мен?

Основният начин на работа в мрежовия маркетинг е работата в екип. Вашите спонсори ви обучават и ви помагат при първите стъпки в спонсорирането, защото техният успех зависи от вашия. Вие на свой ред правите същото за дистрибуторите под вас, защото успеят ли те, успявате и вие.
Кой колко получава? Бонусите ви се формират като процент от оборота на вашата мрежа. Този процент зависи от стъпалото, на което се намирате в момента по стълбицата на маркетинговия план. С изкачването ви нагоре се увеличава и процентът, защото нарастват и отговорностите и усилията за изграждане на все по-голяма мрежа. Но изплащането на бонусите започва от най-ниските нива.

14. Защо да помагам на дистрибуторите под мен да изграждат мрежа, щом като се изравним в ниво спирам да получавам бонус от техните групи?

Защото това е единственият начин да изграждате своята мрежа в дълбочина и да се изкачвате по стълбицата на маркетинговия план, да постигнете по-голям успех и да получавате по-големи бонуси. Въпреки, че не получавате процент от оборота на мрежите, изградени от дистрибутори под вас, които са ви настигнали в ниво, вие получавате 100% от груповите бонусни точки на тези мрежи. Натрупването им води до вашето покачване на по-високо ниво. Освен това, ако не помагате на дистрибуторите под вас да изградят своята мрежа и да получават пари за труда си, те бързо биха се отказали, което ще спре вашият път нагоре.

15. Как мога да избегна изравняването на нивата?

Като непрестанно спонсорирате нови хора. Добре е групата, с която работите и обучавате в даден момент да е от поне трима души. Така, когато те напредват в маркетинговия план, вие обикновено ще се оказвате с едно стъпало над тях.

16. Трябва ли да регистрирам познатите си директно под мен или е по-добре да ги записвам под някого от долните ми нива и така да помагам за развиване на мрежата си?

Разумно е всички ваши познати, които лично вие сте убедили да започнат бизнес с ФЛП, да бъдат лично спонсорирани от вас. Те стават дистрибутори от ваша първа линия, а тя е най-важна според маркетинговия план. За да помагате на дистрибуторите под вас да развиват мрежите си, не е необходимо да им “подарявате” своите познати, а трябва да ги учите как да спонсорират своите приятели и роднини.

17. Вярно ли е, че в мрежовия маркетинг печелят най-много тези, които се включат първи?

Не. Първите, които започнат да работят, са първите, които успяват. Обикновено за известен период техните мрежи са най-големите, затова и получават най-големи възнаграждения. Но далеч не всички, които се включат в началото, започват да изграждат мрежа. Има много дистрибутори, които са просто клиенти на фирмата, не работят активно и затова не получават бонуси. Моментът на включване и самото включване не са решаващи сами по себе си. За постигането на успех са важни усилията, които ще положите. Никога не е късно да се започне бизнес с ФЛП, защото възможностите за работа и за печалби са неограничени. Защо? Защото “материалът”, с който работим са хората и на практика тяхното количество е неограничено. В България има над 35000 дистрибутори на ФЛП, а те са едва 0,03% от населението и. В света дистрибуторите на Форевър съставляват около 0,001% от населението на земята. Така, че стига да искате, вие можете да постигнете наистина невероятни успехи. Разбира се, колкото по-скоро започнете, толкова по-рано ще успеете. Ако сте се включили днес, започнете веднага. УСПЕХ !

18.Откъде фирмата взема пари за изплащане на бонуси? Не оскъпяват ли те продуктите?

В цената на една стока освен себестойността и се включват най-различни разходи, необходими, за да достигне тя до клиента – за транспорт, складове, магазини, обслужващ персонал, офиси, реклама и др. Фирмите работещи с мрежов маркетинг, обикновено не рекламират продуктите си по традиционния начин. Те следват принципа, че най-добрата реклама е доволният клиент. Дистрибуторите ползват продуктите на фирмата и с ентусиазъм споделят положителния си опит със своите познати и приятели. По този начин те привличат нови клиенти, включват нови дистрибутори в своите мрежи и им помагат да правят същото. Така се изгражда мрежа от потребители на продуктите, а фирмата ви възнаграждава за вашия принос. Това се прави с парите спестени от реклама в традиционната и форма. Така цената на продукта не се повишава, а дори остава по-ниска, отколкото при продажба на продуктите в търговската мража, защото мрежовият маркетинг спестява и по-голяма част от останалите разходи.

19. Колко време трябва да отделя, ако искам да работя във ФЛП?

Това зависи изцяло от вас и вашите цели. Ако отделяте по няколко часа седмично, бихте могли да разчитате на бонуси от порядъка на 30,40 до100 лв. месечно, допълнително към печлабата ви от продажби на дребно. С тези бонуси може да си купувате продукти за лично ползване или да допълните семейния бюджет. Този вариант е подходящ, ако имате и друга работа. Естествено, ако отделяте все повече време за срещи, представяния и обучение, вашата мрежа ще нараства по-бързо, а с нея и доходите ви. Така, че ако разполагате с време, посветете го на ФЛП още сега. Помнете, че в този бизнес същинската печалба идва не когато се включите, а когато му се отдадете изцяло.

20. Трябва ли да напусна работа, за да работя с ФЛП?

Ако имате работа, която ви осигурява постоянни доходи, не бързайте да я напускате. Можете да започнете в мрежовия маркетинг с няколко допълнителни часа седмично. Когато доходите ви от ФЛП нараснат и се почувствате финансово независими, можете да посветите цялото си време на този бизнес, а той ще ви се отблагодари за усилията.

21. Какво най-напред трябва да направя, ако желая да изградя кариера във ФЛП?

1. Подпишете дистрибуторски договор и опитайте един или няколко от продуктите.
2. Обърнете се към своя спонсор и споделете с него желанието си да изградите успешна кариера. Той ще ви осведоми за формите на обучение,които трябва да посетите и ще ви запознае с програмата за тях. Всеки дистрибутор на ниво Мениджър във ФЛП провежда продуктови и бизнес обучения за своята група. Вашият спонсор ще ви ориентира и от какви помощни и рекламни материали ще имате нужда, за да ги купите от Продуктовия център на ФЛП.
3. Съставете списък на своите приятели, роднини и познати, с които ще споделите опита си с продуктите и бизнес възможността на ФЛП. Непрекъснато допълвайте този списък.
4. Организирайте срещи на хората от вашия списък със спонсора ви и с негова помощ започнете да изграждате своята дистрибуторска мрежа.

22. Какво да направя, ако моят спонсор не работи активно във ФЛП или не ми оказва необходимата помощ и съдействие?

Поинтересувайте се кой е спонсор на вашия спонсор и се обърнете към него за подкрепа. Ако отново не получите нужното съдействие, потърсете спонсорите от по-горните линии, докато срещнете човека, който ще работи с вас и ще ви помага. Можете да потърсите съдействие направо от мениджъра на вашата мрежа. Ако не знаете кой е той, попитайте в офиса на ФЛПБ.

23. Мога ли да сменя спонсора си?

Моралните принципи на ФЛП признават за единствен спонсор човека, който първоначално сте избрали и неговата смяна е невъзможна. Ако смятате, че не получавате необходимата помощ и внимание от спонсора си, можете да потърсите съдействие от мениджъра на вашата група. И все пак фирмената политика позволява ако две години не сте пускали поръчка, можете да подадете молба за смяна на спонсора си. При това положение губите нивото, което имате до момента и цялата си мрежа.

24.За какъв срок след подписване на дистрибуторски договор трябва да стана Асистент Супервайзор?

Всички квалификации за нива в маркетинговия план се постигат за два календарни месеца. Ако сте подписали и активирали с поръчка дистрибуторския си договор през април, имате възможност до края на май да се квалифицирате за ниво Асистент Супервайзор. Поръчките ви за този период трябва да бъдат общо за две бонусни точки. Разбира се, издигането в ниво може да стане и веднага с помоща на комбинирания пакет Touch of Forever , който носи две бонусни точки. Трябва да подчертаем, че квалификацията не се постига за два месеца от датата на активиране на договора, а за два календарни месеца. Например: ако първата ви поръчка е от 25 април, квалификацията трябва да се постигне до 30 май, а не до 25 юни. Разбира се решението дали да станете Асистент Супервайзор вземате вие и фирмeната политика на ФЛП не ви задължава още първите два месеца да постигнете това ниво.

25.Какво става, ако не успея да се квалифицирам за ниво Асистент Супервайзор през първите два календарни месеца след активиране на дистрибуторския ми договор?

Можете да се квалифицирате в други два календарни месеца след товa. Ако не сте успели през април и май, можете да го направите през май и юни или през август и септември, без да имaте краен срок за това.

26. От кого мога да науча правилата за работа във ФЛП?

Вашият спонсор и Мениджърът на вашата мрежа са първите, към които трябвa да се обръщате за всичко, свързано с бизнеса в Мрежовия Маркетинг и начина на работа във ФЛП. Независимо от това, всеки дистрибутор, който започва кариерата си във ФЛП е задължен да се запознае с “Фирмената политика “. Това е основният закон на компанията, от който се ръководят всички дистрибутори на ФЛП по света. “Фирмената политика “ можете да закупите срещу минимална сума от Продуктовия център на ФЛПБ в София. В нея са посочени правилата, по които се правят заявките, продажбата и рекламата на продуктите, разяснени са маркетинговият план, възнагражденията и наградите, които фирмата изплаща, както и всички правни изисквания и норми касаещи взаимоотношенията между ФЛП и дистрибуторите.

27. Кой получава бонуси във ФЛП, как се изчисляват и кога се изплащат?

Според маркетинговия план на ФЛП бонуси започват да се изплащат от ниво Нов дистрибутор нагоре. Бонусите са процент от клиентските цени в зависимост от постигнатото ниво в маркетинговия план и се изчисляват въз основа на направените лични покупки и на груповия обем на дистрибуторите под вас за съответния месец. Бонусите се изплащат на 15-то число на следващия месец-дата, която не е пропусната нито веднъж в 36-годишната история на ФЛП.

28. Мога ли да бъда сигурен, че изплатения ми бонус е правилно изчислен?

ФЛП провежда политика на прозрачност и гласност по отношение на изчисляването на бонусите. Благодарение на високотехнологични машини, съвременен софтуер и интернет, бонусите на всички дистрибутори по света се пресмятат от мощни компютри в САЩ. Всеки дистрибутор, който е работил през даден месец, може да очаква да получи по пощата или онлайн разпечатка за дейността на групата си след 15-то число на следвщия месец. В справката за бонусите са посочени: датите на направените в мрежата покупки, кой ги е направил, бонусните точки, които тези покупки носят, процента на бонуса, който следва да се изплати за тях и стойността на самия бонус в евро и лева. Така всеки дистрибутор може да направи проверка за себе си и в случай на съмнение за допусната грешка да се обади в офиса на ФЛП България за справка. Преди получаване на месечната поща дистрибуторите могат да следят работата на екипите си, като правят справки за бонусните си точки на интерне адрес: www.flp.bg , както и в офиса на ФЛПБ- лично или по телефона.

29. Какво представлява Лидерският клуб “4 бонусни точки” ?

Лидерският клуб “4 бонусни точки” бе създаден от мениджърите във фирмата. Целта му е да бъдат насърчени дистрибуторите в стремежа им да бъдат активни всеки месец. Член на клуба става всеки дистрибутор, който в продължение на три последователни месеца е имал личен обем от 4 бонусни точки, т.е. бил е “активен” според Фирмената политика на ФЛП. Членовете на клуба получават значка “4 бонусни точки”, която има три степени – съответно за активност през три, шест или дванадесет последователни месеца.

30. Кой дистибутор е активен и как се постига активност за даден месец?

Според фирмената политика на ФЛП, активен дистрибутор е този, който има четири или повече бонусни точки личен обем за съответния календарен месец. Личния обем се формира по следния начин: най-малко 1,000/една/ бонусна точка трябва да бъде реализирана от лично закупени продукти от продуктовите центрове на ФЛП България и Македония. Останалите три бонусни точки могат да бъдат формирани от покупки на лично спонсорирани дистрибутори /на първа линия/, които са на ниво Дистрибутор. Това могат да са дистрибутори, които не се стремят към бизнес кариера във ФЛП, а само пазаруват продукти за себе си и за своите близки, ползвайки отстъпката в цената. Но могат да бъдат и дистрибутори, които току-що са подписали своя договор и още не са постигнали ниво Асистент Супервайзор.

31. Как да постигна бърз успех с ФЛП?

Бизнесът с ФЛП е дългосрочен проект, който се нуждае от планиране – поставяня на цели и свеждането им до лесно изпълними задачи. За онези от вас, които са най-амбициозни и най-ентусиазирани, които не могат да чакат години, за да дойде успехът, а искат да го постигнат веднага, ще предложа схема, чието стриктно спазване ще ги издигне до ниво Мениджър за три месеца.
Това е така наречената схема 4-2-2 /за един месец всички нови дистрибутори регистрират четирима Асистент Супервайзори, а всички стари – по двама/
И така, вие току-що сте станали Асистент Супервайзор и искате след три месеца д бъдете Мениджър.
За целта през първия месец трябва да включите в мрежата си четирима приятели, които да постигнат още същия месец ниво Асистент Супервайзор, защото също като вас се стремят към бърз успех. Така през този месец ще имате 8 бонусни точки и ще получите бонус около 150 лева.
През втория месец всеки от вашите четирима приятели трябва да регистрира по още четирима Асистент Супервайзори, а вие – нови двама. Бъдете активни според маркетинговия план – направете една бонусна на своя Асистент Супервайзор личен код. През този месец групата ви ще има 37 б.т., ще се издигнете в ниво Супервайзор, а бонусът ви ще бъде около 1000 лева!
Трети месец: новите дистрибутори от втория месец(16) ще регистрират по четирима Асистент Супервайзори, а всички останали от екипа – по двама, всички са активни с поне една б.т. Вашите групави бонусни точки ще бъдат 170, а нивото ви ще бъде Мениджър. Поздравления!!!! И най-важното – бонусът ви ще е около 5000 лева!
Ако продължите да следвате същата схема, на четвъртия месец вашите четирима приятели на първа линия също ще са Мениджъри, а вие – Сеньор Мениджър. На петия месец ще сте Соринг Мениджър и т.н.
За постигането на нивото Асистент Супервайзор най-удобно е да се използват Стартовия пакет (1 б.т.) или пакета Touch of Forever (2 б.т.)
Искам да подчертая, че тази програма е тежка за изпълнение, изисква труд и себеотдаване както от вас, така и от вашия екип, но в никакъв случай не е неизпълнима. При по-леките варианти: схема 3-2-2 /новите дистрибутори регистрират по трима Асистент Супервайзори, а старите – по двама / или схема 2-2-2, която означва, че просто вие и екипът ви ще сте активни според маркетинговия план на ФЛП, ще са ви необходими 4-5 месеца за постигането на ниво Мениджър.
Желая Ви успех!

32. Убеден съм, че продуктите на ФЛП са изключително важни за здравето. Защо тогава не се продават в аптеките?

По неизвестни за мен причини повечето хора очакват лекарите да се грижат за здравето им, като всъщност работата на лекарите е да се грижат за болестите им. По същата логика тези хора свързват поликлиниките и аптеките със здравето, а би трябвало да ги свързват единствено с болестите. На всички тях бих искала да напомня, че аптеките са магазини, в които се продават лекарствени форми, произведени от фармацевтични компании.
Форевър Ливинг Продъктс използва мрежов маркетинг за разпространение на своите продукти, което по правило изключва предлагането им в магазини за продажби на дребно (включително и аптеки). Нещо повече – Фирмената политика на ФЛП изрично забранява продажба на продуктите на фирмата в магазинната мрежа (т. 2.5.) и нарушаването на това правило може да бъде основание за прекратяване на дистрибуторски договор.(т.3.3.5.). Ето защо, продуктите на ФЛП могат да се купят само от дистрибутори на компанията, а отсъствието им от аптеките ни най-малко не намалява изключителното им значение за здравето.

33. Като дистрибутор на Форевър Ливинг Продъктс трябва ли да плащам данъци и осигуровки и какви?

Ако сте на ниво Дистрибутор, този въпрос не ви вълнува, тъй като все още нямате доходи от ФЛП. За момента вие сте клиент, който пазарува от фирмата на преференциални цени.
Ако сте на ниво Асистент Супервайзор или по-високо, при покупка на продукти вие получавате бонуси и както всички български граждани подлежите на данъчно облагане. Всеки месец, в който имате лични покупки или някой от вашата мрежа е пазарувал, в месечната поща ще получите документи от счетоводния отдел на фирмата. Документът “Данъчно кредитно известие” се издва само за вашия личен бонус, или с други думи- само за бонуса, който имате да получавате за вашите лични покупки. Бонусите от покупки, направени от дистрибуторите от вашата група, се описват в документа “Сметки за изплатени суми”. Той дава подробна информация за всички направени удръжки върху сумата на бонуса ви. Долната част на документа е оформена като служебна бележка – отрязък за данъчна служба. Обърнете внимание, че е много важно да пазите тези отрязъци, тъй като те се прилагат към данъчната ви декларация, която сте длъжни да подадете в отдел “Данъчна служба” на съответната община по местоживеене в началото на следващата календарна година.
Срокът за подаване на данъчни декларации за доходите на физически лица е до 15 април. Полетата в данъчната декларация отговарят на полетата в сметките за изплатени суми, които сте получвали от ФЛП България, така че ви остава само да съберете сумите от документите и да ги впишете в декларацията. Към нея приложете долните отрязъци от служебните бележки, както вече споменах по-горе.

34. Кога е необходимо да бъде активен един дистрибутор?

Дистрибуторите на ниво Супервайзор или по-високо следва да бъдат активни, т.е. да мнаправят 4 лични бонусни точки, за да получат групов бонус – бонус за оборота на тяхната мрежа. В противен случай за месеца, през който нямат активност, те получават възнагрждение само върху покупките, направени лично от тях или от лично спонсорирани дистрибутори, които още не са станали Асистент Супервайзори.
Всички, които се стремят към успех във ФЛП, трябва да знаят, че той е лесно постижим, ако от смото начало се стремят да бъдат активни, като закупуват всеки месец за себе си и за своите близки продукти за една бонусна точка и довеждат в офиса нови дистрибутори, които да правят същото. Активност всеки месец ще направи за кратко време всеки дистрибутор член на престижния Лидерски клуб 4 б.т. и ще го изведе на пътя към успеха.

35. Какви рекламни и учебни материали предлага ФЛП България?

Материалите,които можете да използвате за лично усъвършенствне или за обучение на вашия екип могат да се разделят на две основни групи:

  • Продуктово обучение и рекламаПродуктов каталог – цветна брошура, която илюстрира и накратко описва продуктите пред клиенти и потенциални нови дистрибутори. Можете да използвате каталога при предствяне на продуктите пред клиенти или потенциални нови дистрибутори. Цена: 0,50лв.Продуктов наръчник – книга с подробна информация за свойствата, състава и приложението на продуктите. Незаменим помощник на всеки сериозен дистрибутор.Цена: 3,50лв.DVD дискове– съдържат филми за фирмата и продуктите, които са особено полезни. Покажете ги на потенциалните си клиенти или дистрибутори, за да добият добра представа какво представлява ФЛП и какви продукти предлага. Цена: 2,00лв.Брошури и други материали – за нови конткти и кратка реклама много полезни могат да бъдат дипляните “Алое Вера – Факти” от д-р Питър Атертън, “Clean+Lean”, плаката “Алое Вера”, реклмните химиклки и ключодържатели, визитките и най-вече мострите на продукти.
  • Бизнес обучениеПредставителен каталог – прави преглед на компанията и дава основна информция за мрежовия маркетинг. В него ще откриете нагледна илюстрация на маркетинговия план на фирмата с достъпни обяснения за различните видове доходи, които ФЛП предлага.Фирмена политика – много важен материал, който всеки дистрибутор трябва да познава. Тази книжка представя основните правила за работа във фирмата и дава отговор на всички въпроси, които вълнуват дистрибуторите по отношение на формиране на бонусите, нивата в маркетинговия план, правата и задълженията на дистрибуторите.Бизнес Академия Форевър – поредица от четири книжки, които обхващат основното бизнес обучение на дистрибуторите. Бърз старт – наръчник за нови дистрибутори, който дава правилните знания и умения за започване на бизнес с ФЛП. Планиране на бизнеса – предлга конкретни препоръки какви да са първите ни стъпки и как успешно да планираме и изграждаме бизнеса си.Супервайзор плюс – наръчник за дистрибутори, достигнли ниво Асистент Супервайзор. Той ще им помогне в кратък срок да изградят своя дистрибуторска мрежа и да се издигнат на ниво Супервайзор и по-високо.От Супервайзор до Мениджър – много полезен наръчник за дистрибутори със сериозни намерения да изградят здрава и солидна мрежа.

Препоръчително е всеки нов дистрибутор да прочете и попълни тези наръчници със спонсора си и след това да прави същото и със своите нови дистрибутори. Всички издния на ФЛП България можете да закупите от офиса на фирмата или да поръчате по телефон, факс, обикновена или електронна поща. Реклaмните и учебни материали не носят бонусни точки и тяхната цена не се включва в стойността на минималната поръчка от 45 евро.

36. При какви условия мога да спонсорирам мои приятели и роднини, живеещи в чужбина?

ФЛП предлага на своите дистрибутори от цял свят възможността да притежават свой международен бизнес във всички страни, в които ФЛП има учредени дружества, в съответствие със законите на съответната стрна. Процедурата за международно спонсориране е много опростена. Трябва само да посочите държавата, в която желаете да бъдете регистриран. Вашият дистрибуторски номер ще остане един и същ във всички държави по света, в които спонсорирте нови дистрибутори. Трябва да отбележа ,че запазвате постигнатото от вас ниво на продажби, според маркетинговия план на фирмата.

За да получавате бонус от мрежата си в друга страна, трябва да сте активни (4б.т) в съответната държава. Това изискване не важи за дистрибуторите на ниво Мениджър или по-високо, които имат активност в България.

37. Може ли някой да ме изпревари в нивата на Маркетинговия план?

Ако вие сте на ниво Дистрибутор, вие нямате мрежа под вас, така че няма и кой да ви изпревари.
Ако сте на ниво Асистент Супервайзор, Супервайзор или Асистент Мениджър и някой в групата под вас работи усилено, правейки обем по-голям от вашия, вие имате късмет, защото този обем се зачита за квалификационен обем и за вашите нива, т.е. човекът под вас ви “избутва” нагоре. Когaто той стане Супервайзор или Асистент Мениджър, вие също ставате Супервайзор или Асистент Мениджър, без да се изискват от вас каквито и да било допълнителни условия. Но ако до този момент сте спали, крайно време е да се събудите и да се втурнете да работите, за да не пропуснете най-големия си шанс в живота. Когато под вас излезе Мениджър, вие също ставате Мениджър, но за да ви признае ФЛП за такъв, трябва да изпълните и други условия според фирмената политика. Да бъдеш Мениджър във ФЛП не означава само да сложиш златна значка на ревера, а трябва да си доказал, че имаш качествата и уменията на Лидер, че работиш наравно и дори повече от дистрибуторите в твоята мрежа, а не да чакаш те да работят заради теб.

38. Може ли да се постигне ниво от маркетинговия план, като се закупи необходимото количество стока?

Това е възможно и препоръчително само за нови дистрибутори, които искат да направят кариера във ФЛП, за да постигнат веднага ниво Асистент Супервайзор и незабавно да започнат да изграждат мрежа. Най-подходящ за целта е комбинираният пакет – Touch of Forever, който носи две бонусни точки, необходими за нивото, съдържа много продукти, които могат да се използват за лична консумация или за продуктови представяниа и при това има отстъпка 18% в цената.
За всички останли нива не е препоръчително, а според фирмената политика е недопустимо закупуването на големи количества продукти с цел квалификация в ниво. Освен това е абсолютно безсмислено, тъй като следващите месеци ще трябва да посветите на продаването на тези продукти и няма да имате възможност да отделите време за единствения правилен начин на работа, който води до успешното изкачване по стълбицата на маркетинговия план – изграждането на мрежа.

39. Сред какви хора да търся клиенти и къде мога да продавам продуктите на ФЛП?

Всички хора , които се хранят природосъобразно и се грижат за здравето си, къпят се, мият си ръцете, зъбите и косите, всички, които искат да се чувстват добре и да изглеждат добре, са вашите потенциални клиенти. Можете да разпространявате продуктите в центрове за лечебни практики, сред лечители, масажисти и мнюкеристи, във фризьорски салони, спортни и фитнес центрове, козметични студиа и солриуми, ресторанти за здравословно хранене, ветеринарни кабинети и клиники. Но не забравяйте, че продуктите не могат да се продават и излагат в магазини за продажби на дребно и в аптеки.
Можете да продавате продуктите и да развивате своя бизнес в над 100 страни по света, като използвате възможността за международно спонсориране, която ФЛП ви предлага.

40. Мога ли да правя реклама на продуктите и каква?

Да. Можете да популяризирате бизнеса си и продуктите на компанията чрез лични срещи и разговори с приятели и познати, да правите представяния и презентации на продуктите и бизнес възможността пред по-големи групи хора, като ползвате рекламните материали, които можете да купите от офиса на ФЛПБ.

Фирмената политика на компанията поставя известни ограничения върху реклами в медиите. За тях задължително се изисква съгласуване с управляващия директор на ФЛП България, г-н Стефан Стаев. Той може да ви насочи каква трябва да бъде рекламата ви, за да не противоречи тя на принципите на фирмата.

41. Трябва ли да поддържам складова наличност от продукти?

Не. Фирмената политика на ФЛП позволява само разумно купуване на продукти, необходими за лична консумация и задоволяване на непосредственото търсене – продажби на дребно, употреба за мостри и представяния, продукти за нови дистрибутори. Допълнителни количества следва да бъдат закупувани само след като 75% от наличните са били продадени, употребени или използвани по друг начин.
Нормално е да се поддържат малки количества продукти съобразно сроковете за доставка на нови. Продуктовият център в София работи от понеделник до петък с удължено време – до 19 часа. За поръчки от страната, срокът на доставка чрез куриер е един или два дни след получаване на потвърждение на плащането. Ако дистрибутор се нуждае спешно от единичен продукт и не може да изпълни условието за минимална поръчка, следва да се обърне към своя спонсор.